Met afbeeldingen en video’s kun je dingen een stuk duidelijker maken voor je leerlingen – vroeger was daar de overheadprojector of een boek voor, tegenwoordig hebben we ook een beamer, iPad of andere device. ThingLink gaat nog een stapje verder: het maakt je afbeeldingen en video’s interactief – ook zijn ze bezig om in te spelen op Virtual Reality.
ThingLink
Deze website en app (voor Android en IOS) maakt het mogelijk om afbeeldingen en video’s te uploaden waar je vervolgen interactieve elementen aan kunt toevoegen: filmpjes, afbeeldingen, linkjes, tweets etc. – er zijn veel mogelijkheden. Deze kun je vervolgens via met je leerlingen delen (die een account aanmaken) of op een website zetten. Als docent kun je gratis gebruik maken van een education account en zo een kant-en-klaar pakket gebruiken: je kunt zelf afbeeldingen en video’s op een normale resolutie uploaden, maar kunt enkel uit een beperkt aantal icoontjes kiezen op er op te zetten. Ook kunnen maximaal 100 leerlingen (accounts) gebruik maken van je afbeeldingen en filmpjes. Wil je meer, zoals eigen icoontjes, meer accounts en afbeeldingen en filmpjes in HD kwaliteit, dan betaal je $35/jaar.
Lesideeën
ThingLink maakt het mogelijk om meer te doen met je afbeeldingen en video’s. Om maar enkele ideeën te geven: als docent geschiedenis verschillende vragen plaatsen op een historische foto, bij kunstvakken meer specifiek inzoomen op bepaalde aspecten van een schilderij, als docent wiskunde vragen stellen bij bepaalde figuren, bij scheikunde of natuurkunde bij filmpjes van proefjes extra informatie of vragen toevoegen, als docent aardrijkskunde filmpjes toevoegen bij verschillende onderdelen van een vulkaan etc. etc. – wij zien veel momenten waar deze website van pas kan komen.
Zo gemaakt
Het interactief maken is zo gaan. Je maakt een account aan, voegt een afbeelding of filmpje toe via je computer, link, Facebook of Flickr en kunt deze vervolgens direct bewerken. Je voegt elementen toe door op een plek op de afbeelding of het filmpje te klikken (op de tijd die jij wilt) en kunt daar vervolgens een icoontje plaatsen dat een filmpje afspeelt, verwijst naar een link etc. Vervolgens kun je je product delen met specifieke accounts of klassen en/of openbaar zetten, zodat ook andere docenten en leerlingen er gebruik van kunnen maken.
Community
Alle openbare Thinglinks zijn te vinden via Explore. Hier vind je alle afbeeldingen en filmpjes die zijn gedeeld door ander gebruikers – en dat zijn er aardig veel! Middels een zoekopdracht kun je vervolgens precies vinden wat je nodig hebt. Ook kunnen gebruikers hartjes (likes) geven aan Thinglinks, waardoor je meer zicht krijgt op welke daadwerkelijk bruikbaar zijn. Er zijn aardig wat Nederlandse Thinglinks: zoeken open het woord ‘vulkaan’ leverde meer dan 100 hits op – uiteraard zullen deze hits alleen nog maar nuttiger worden naarmate meer mensen het leren kennen.
Virtual Reality
De makers van Thinglink zijn momenteel ook bezig om te kijken op welke manier ze bezig kunnen gaan met virtual reality. Het mooie is dat zij hierbij actief op zoek gaan naar samenwerking met docenten, om zo te kijken welke functionaliteiten het moet gaan hebben. Meer daarover kun je lezen op hun Education Blog – waar je ook kunt lezen over andere ontwikkelen. Een platform om in de gaten te houden.
Enthousiast geworden? Kijk dan verder op de website van Thinglink!
Reageer