Vernieuwenderwijs

Van klein blog
tot groot platform.

Vernieuwenderwijs.nl is een platform van, voor en door docenten, onderwijskundigen en andere onderwijsprofessionals die interesse hebben in onderwijs(innovatie). Hier vind je artikelen, video’s, downloads, boeken en andere tips over de nieuwste ontwikkelingen, gedachtes over onderwijs, onderzoeken, professionalisering, apps en tools en lesideeën. Onderwijsinnovatie is leuk en dat mag gedeeld worden! Wil je ook graag een idee, ervaring of onderzoek delen? Registreer je dan via deze pagina.

Vernieuwenderwijs is in 2015 opgericht om te delen wat we doen en tegengekomen: eerst een klein blogje, nu een platform met meer dan 400 artikelen, diverse producten en een groep docenten en onderwijskundigen die teams, scholen en opleidingen helpen bij grote en kleine vraagstukken. Dit doen we op basis van onze eigen ervaring, kennis en expertise op het gebied van onderwijs- en curriculumontwerp, didactiek, pedagogiek en veranderkunde. Dit doen wij allen naast onze reguliere baan: op die manier blijven we actief in de praktijk en zijn we doorlopend op een brede manier bezig met onderwijs en leren.

We zijn positief kritisch, enthousiast, zien kansen en mogelijkheden en helpen andere docenten graag om dit ook zo te zien. Onderwijs is dus echt ons ding. Dat is ook niet zo gek: er zijn meer mogelijkheden dan ooit en we weten dankzij onderzoek ook steeds beter hoe onze hersenen werken. Het is dus bijna vreemd om niet actief in te zetten op het verbeteren van het onderwijs! We houden hier ons dan ook actief mee bezig: van digitale tools en onderzoeken over effectief leren, tot curriculumontwerp en de schoolorganisatie. We weten daarom wat wel én wat niet werkt.

Op zoek naar hulp bij onderwijsinnovatie? Bekijk dan gerust ons aanbod of neem direct contact met ons op.

Wie weet, tot snel 😊