Vernieuwenderwijs

Wie zijn wij?

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten, onderwijskundigen en andere onderwijsprofessionals die interesse hebben in onderwijs(innovatie). Als docenten hebben we het in 2015 opgericht: eerst een klein blogje om te delen wat we doen en tegenkomen rondom lesgeven, onderwijsontwerp en wetenschappelijk onderzoek, nu een platform met meer dan 400 artikelen, videoโ€™s, downloads, boeken, andere producten en diensten om anderen daarmee te helpen. Onderwijs is dus echt ons ding. Dat is ook niet zo gek: er zijn meer mogelijkheden dan ooit en we weten dankzij onderzoek ook steeds beter hoe leren werkt. Het is dus bijna vreemd om niet actief in te zetten op het verbeteren van het onderwijs. Onderwijsontwikkeling is leuk en dag mag gedeeld worden!

Wil je ook graag een idee, ervaring of onderzoek delen?
Registreer je dan via deze pagina.

Onze visie

We geloven sterk in leren door ontwerp: docenten werken aan hun visie op onderwijs en lerenย door samen het onderwijs te ontwerpen en geven op basis van weloverwogen en onderbouwde keuzes. Dit wordt bereikt door docenten hun kennis te verrijken middels wetenschappelijke onderzoeken en daarmee samenhangende, leuke, praktische lesvoorbeelden. Essentieel in dit proces zijn een heldere focus, het bieden van maatwerk, creativiteit en leerruimte: een helder doel zorgt voor richting en er is daarbij geen one-size-fits-all oplossing en dus het is belangrijk om doorlopend nieuwe paden te bewandelen. Dat vraagt leiderschap en continu leren op alle niveaus. Zo ontstaat er krachtig, duurzaam onderwijs binnen de context.

Onze missie

Als Vernieuwenderwijs zien we het als onze missie om scholen en opleidingen te helpen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door het bieden van samenhangende diensten en producten die zijn gericht op het duurzaam professionaliseren en faciliteren van docenten rondom het ontwerpen en geven van krachtig onderwijs binnen hun eigen context. Dit doen we op basis van onze eigen ervaring, kennis en expertise op het gebied van didactiek, toetsing, curriculumontwerp en veranderkunde. Daarbij zijn we positief kritisch, enthousiast en helpen anderen dit ook zo te zien: het kan en het mag!

Op zoek naar hulp bij onderwijsinnovatie? Bekijk dan gerust ons aanbodย of neem direct contact met ons op.

Wie weet, tot snel ๐Ÿ˜Š