Vernieuwenderwijs

Wat is Vernieuwenderwijs?

Vernieuwenderwijs.nl is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Hier vind je artikelen, video’s, downloads, boeken en andere tips over de nieuwste ontwikkelingen, gedachtes over onderwijs, onderzoeken, professionalisering, apps en tools en lesideeën. Alles is waar mogelijk geschreven met een praktische insteek.

Iedereen die bezig is met onderwijs is welkom om op Vernieuwenderwijs een artikel te plaatsen over een idee, ervaring of onderzoek. Dit alles om je te inspireren om te innoveren; onderwijsinnovatie is leuk en dat mag gedeeld worden! Lijkt het je leuk om je eigen artikel te plaatsen? Registreer je dan via deze pagina.

Wie zijn wij?

We zijn docenten en onderwijskundigen die dagelijks bezig met onderwijsontwikkeling. Dat is ook niet zo gek: er zijn meer mogelijkheden dan ooit en we weten dankzij onderzoek ook steeds beter hoe onze hersenen werken. Het is dus bijna vreemd om niet actief in te zetten op het verbeteren van het onderwijs! We zijn er mee bezig door les te geven, onderwijsprojecten vorm geven, innovatietrajecten te begeleiden, regionale netwerken op te zetten, etc.

Om te delen wat we doen en tegenkomen zijn Wessel en Michiel, in navolging van de Master Leren en Innoveren, in 2015 gestart met Vernieuwenderwijs. Eerst een klein blogje, inmiddels een platform met ruim 350 artikelen en verschillende producten en diensten, waar we samen met Valentina, Ilona, Reinier, Mathijs en Hannelore aan bouwen. Dit doen wij allen naast onze reguliere baan: op die manier blijven we actief in de praktijk en zijn we doorlopend op een brede manier bezig met onderwijs en leren.

Onze diensten

Met onze ervaring, kennis en expertise op het gebied van lesgeven en veranderkunde helpen we scholen te werken aan beter onderwijs. Dit doen we door innovatietrajecten te begeleiden, onderwijsadvies te geven, workshops en lezingen te verzorgen en (gratis) producten uit te brengen, zoals posters, videos, boeken en de Curriculumkit. Meer informatie over onze diensten, werkwijze en uitgangspunten kun je vinden op onze site academie.vernieuwenderwijs.nl.

Wessel Peeters

Wessel Peeters

Docent / Onderwijskundige - oprichter Vernieuwenderwijs
Michiel Lucassen

Michiel Lucassen

Docent en ontwikkelaar - oprichter Vernieuwenderwijs
Valentina Devid

Valentina Devid

Docent geschiedenis en teamleider Havo
Ilona Wevers

Ilona Wevers

Docent Aardrijkskunde en Humanics
Reinier Geurts

Reinier Geurts

Docent Aardrijkskunde en Humanics
Mathijs Drummen

Mathijs Drummen

Docent talent & oriëntatie
Hannelore Hemeltjen

Hannelore Hemeltjen

Docent aardrijkskunde