Vernieuwenderwijs

Wat is Vernieuwenderwijs?

Vernieuwenderwijs.nl is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Hier vind je artikelen, video’s, downloads, boeken en andere tips over de nieuwste ontwikkelingen, gedachtes over onderwijs, onderzoeken, professionalisering, apps en tools en lesideeën. Alles is waar mogelijk geschreven met een praktische insteek.

Iedereen die bezig is met onderwijs is welkom om op Vernieuwenderwijs een artikel te plaatsen over een idee, ervaring of onderzoek. Dit alles om je te inspireren om te innoveren; onderwijsinnovatie is leuk en dat mag gedeeld worden! Lijkt het je leuk om je eigen artikel te plaatsen? Registreer je dan via deze pagina.

Wie zijn wij?

Wij zijn Michiel Lucassen en Wessel Peeters, twee vo-docenten en onderwijskundigen. We zijn dagelijks veel bezig met onderwijs en om vast te leggen wat we doen en tegenkomen zijn we na het voltooien van de Master Leren en Innoveren in 2015 met Vernieuwenderwijs gestart. Eerst een klein blogje, inmiddels een platform met ruim 350 artikelen waar we samen met Valentina Devid, Ilona Wevers, Reinier Geurts en Mathijs Drummen aan bouwen.

Onze diensten

Met onze ervaring, kennis en expertise op het gebied van lesgeven en veranderkunde helpen we scholen te werken aan beter onderwijs. Dit doen we door innovatietrajecten te begeleiden, onderwijsadvies te geven, workshops en lezingen te verzorgen en (gratis) producten uit te brengen, zoals posters, videos, boeken en de Curriculumkit. Meer informatie over onze diensten, werkwijze en uitgangspunten kun je vinden op onze site academie.vernieuwenderwijs.nl.

Wessel Peeters

Wessel Peeters

Docent / Onderwijskundige - oprichter Vernieuwenderwijs
Michiel Lucassen

Michiel Lucassen

Docent en ontwikkelaar - oprichter Vernieuwenderwijs
Valentina Devid

Valentina Devid

Docent geschiedenis en teamleider Havo
Ilona Wevers

Ilona Wevers

Docent Aardrijkskunde en Humanics
Reinier Geurts

Reinier Geurts

Docent Aardrijkskunde en Humanics
Mathijs Drummen

Mathijs Drummen

Docent talent & oriëntatie