Vernieuwenderwijs

Computational thinking: de drie grootste misvattingen

Computational thinking is een begrip dat binnen steeds meer scholen bekend wordt. Het leren omgaan met complexe problemen is een belangrijke vaardigheid, en computational thinking helpt daar goed bij. Bij zo’n...

⚙️ Makersonderwijs

Makersonderwijs betekent leren (door te) maken. Het is een creatieve manier om leerlingen in staat te stellen uitvinders te worden; en stimuleert hoofd, handen en hart. Met de komst van onder andere 3D printers, lasersnijders, drones, virtual reality en programmeren, zijn er ineens een stuk meer mogelijkheden binnen het onderwijs – maar zelfs met papier en karton kun je al goed en wel aan de slag met makersonderwijs. In de artikelen die we hierover schrijven proberen we inspiratie te geven om met die vakgebied aan de slag te gaan.

👐 Workshop, lezing of advies

Wat kun je met deze technieken (bij bestaande vakken)? Wat levert het op? Hoe zorg je voor de juiste mindset bij leerlingen én docenten? We bieden een breed scala aan workshops en lezingen over dit thema, waarin we vanuit de eigen praktijk veel voorbeelden kunnen laten zien over het bezig zijn met makersonderwijs. Dit kan zowel gaan over het werken met apparatuur als het ontwikkelen van het vakgebied als geheel.

Meer informatie Neem contact op

📚 Leestips

✉️ Net als meer dan 2500 anderen wekelijks een nieuwsbrief ontvangen, met onze nieuwste artikelen
én interessante linkjes? Vul hier je gegevens in:
Je hebt je succesvol geabonneerd!