Vernieuwenderwijs
flipping the classroom, educanon

eduCanon: maak Flipping the Classroom interactief!

Flipping the Classroom

Soms kom je een tool tegen waar je heel erg blij van word, eduCanon is zo een voor Flipping the Classroom. Met eduCanon kun je vragen toevoegen aan instructiefilmpjes van YouTube of een ander platform. Deze vragen verschijnen op door jezelf gezette tijden en kunnen ook nog eens interactief zijn. Het is een gratis, zeer makkelijk te gebruiken tool waarmee je een extra dimensie toevoegt aan Flipping the Classroom!

Bulb

Video’s met daaraan toegevoegde vragen of opmerkingen worden door eduCanon omschreven als een als een ‘Bulb’. Een Bulb is een filmpje dat afspeelt, terwijl er vragen over verschijnen. Dit kunnen verschillende type vragen zijn, zoals open vragen en meerkeuze vragen. Hierbij kun je optioneel ook verschillende goede antwoorden toevoegen, zodat leerlingen direct feedback kunnen krijgen. Ook kun je er voor kiezen op ‘reflectieve pauzemomenten’ in te bouwen (met aanvullende informatie), wat erg handig kan zijn na een complex onderdeel in de video en zo meer ondersteuning heeft aan het uitvoeren van flipping the classroom.

Makkelijk te gebruiken

educanon flipping the classroomeduCanon werkt verrassend makkelijk: binnen enkele minuten heb je je eerste Bulb gemaakt. Je maakt een account aan (of logt in via Edmodo of Google), start een nieuwe Bulb, voegt het filmpje toe via de url (link) en voegt vragen in op gezette tijden van het filmpje. Als je Bulb klaar kun je het eerst vanuit het perspectief van de leerlingen bekijken. Vervolgens kun je het middels een url delen of laat je leerlingen een account maken op de website. Leerlingen zien bij het afspelen van de Bulb op het ene helft van hun scherm het filmpje zien terwijl er op de andere helft vragen verschijnen. Je kunt een onbeperkt aantal lessen maken en delen met collega’s. Daarnaast kun je een onbeperkt aantal en studenten toelaten.

Meer opties

Tegen betaling kun je onder andere: leerlingen direct vragen laten beantwoorden, feedback en cijfers geven, leerlingen hun eigen vragen laten maken en toegang krijgen tot publieke lessen. De kosten hiervoor zijn niet zo schrikbarend hoog als we vaak bij andere platformen zien: voor $89,- per jaar heb je een premium account.

Meer informatie vind je de website van eduCanon: www.educanon.com

Wessel Peeters

Wessel Peeters

Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs en onderwijskundige bij Buurtcollege Agora Maas en Peel. Daarvoor enkele jaren onderwijskundige in het HBO en negen jaar docent Maatschappijleer en Geschiedenis op het Vmbo en Havo. Praat graag over en is graag bezig met: didactiek, curriculumontwerp, toetsing, leren leren en veranderkunde. Actieve ontwikkelaar, onderzoeker en spreker.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!