Vernieuwenderwijs

Leren zichtbaar maken – 43 manieren (poster)

2017, een nieuw jaar met weer volop nieuwe mogelijkheden om elke dag te werken aan beter/leuker/mooier onderwijs. Goede voornemens zijn gemaakt en misschien nu al gebroken. De eerste lessen zitten er al weer op en iedereen kijkt weer met een nieuwe blik naar wat er komen gaat.

Om meteen goed te beginnen delen we in deze post graag het vervolg op een van de meest gelezen artikelen uit 2016: 8 alternatieven voor toetsing. In dat artikel hebben we het over 8 alternatieven, maar bij deze hebben we een poster met 43 verschillende manieren om het leren zichtbaar te maken.

leren zichtbaar maken

Klik op de afbeelding voor A3 formaat PDF.

De poster is gratis te downloaden en te gebruiken, en ideaal om samen met leerlingen te bekijken en te bespreken. We zijn benieuwd naar de uitkomsten: wij zien bij ons op school in ieder geval steeds meer nieuwe voorbeelden van leerlingen die op creatieve wijze het leren zichtbaar maken.

Michiel Lucassen

Michiel Lucassen

Docent Innovatie & Prototyping, alumnus master leren en innoveren, maar bovenal een enthousiaste en gedreven leraar met veel ideeën over hoe onderwijs beter, leuker en mooier kan. Veel bezig met en praat graag over makersonderwijs, creativiteit, 21st century skills en onderwijs voor de toekomst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Makkelijk op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons op social media of via onze RSS feed!

✉️ Nieuwsbrief

✏️ Artikel plaatsen

Ook een artikel plaatsen op Vernieuwenderwijs? Maak dan je eigen account aan:

Account maken →

🔎 Ook interessant: