Vernieuwenderwijs
kickstarter makered

Kickstarter: 5 projecten die je in de klas kunt gebruiken

Op Kickstarter kan iedereen geld inzamelen om zijn/haar project te realiseren. Hier zijn al een aantal mooie producten uitgekomen, die goed bruikbaar zijn in de klas. Een voorbeeld? Wat dacht je van de 3Doodler, een pen waarmee je in 3D kunt schrijven. Hieronder een verzameling van 5 projecten waar je nu in kan investeren, en waarmee je wellicht in de toekomst in de klas mee aan het werk kunt…

1. 3Doodler 2.0

De nieuwe versie van de 3Doodler pen, maar nu kleiner, lichter en met batterij! Daarnaast is de pen een stuk steviger geworden door het gebruik van een alumium behuizing. In de onderstaande video kun je er meer over leren:

3Doodler 2.0

2. Voltera: je eigen printplaten printen

3D printen zorgt voor een revolutie, maar de techniek is toepasbaar op veel meer terreinen. De mensen achter de Voltera zagen dit ook, en bouwden dit apparaat waarmee je zelf printplaten kunt ontwerpen en printen. Leuk voor docenten die al bezig zijn met techniek, arduino en/of rasperry pi’s in de klas.

Voltera

 

3. SAM: Bouwstenen voor het Internet of Things

Leuk, al die apparaten die je eenvoudig kunt programmeren en dingen laten doen, maar hoe zit het met draadloos? De makers van SAMLAB hebben hier een oplossing voor: SAM, bouwstenen voor het Internet of Things. Hiermee kun je eenvoudig allerlei soorten sensoren aansluiten en met een minimale basis aan programmeervaardigheden dingen laten doen. Interessant om leerlingen te laten zien hoe je sensoren in de echte wereld kunt gebruiken!

SAM

 

4. CMOAR Virtual Reality Headset

Virtual Reality is hot, zoals al te zien was met de Oculus Rift en de Google Cardboard. Nu is er een andere optie: de CMOAR. Met deze headset kun je jouw eigen telefoon gebruiken om in een nieuwe wereld te stappen. Ideaal dus voor in de klas, waarbij de meeste leerlingen een smartphone hebben!

Cmoar

 

5. SCiO: Een moleculaire scanner

Al een tijdje geleden ‘gefund’, maar nu dus te koop: de SCiO moleculaire scanner. En het doet precies zoals de naam al vermoedt… je kunt er de moleculen mee scannen van (bijna) elk object! Dat betekend dat je met je leerlingen kunt gaan testen wat waar van gemaakt is, op een bijna Star Trek-achtige manier. Als dat geen interesse wekt in natuurkunde of scheikunde…

SCiO

 

Tot zover dit overzicht. Wat voor soort project zou jij graag willen zien op Kickstarter?

Michiel Lucassen

Docent, onderwijsontwerper & maker. Altijd veel ideeën, en op zoek naar de verbinding tussen leren, creativiteit en technologie. Onderwijs kan altijd beter, maar mag ook zeker leuker! Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!