Vernieuwenderwijs
kickstarter makered

Kickstarter: 4 projecten die je in de klas kunt gebruiken (September)

Op Kickstarter kan iedereen geld inzamelen om zijn/haar project te realiseren. Hier zijn al een aantal mooie producten uitgekomen, die goed bruikbaar zijn in de klas. Een voorbeeld? Wat dacht je van de 3Doodler, een pen waarmee je in 3D kunt schrijven. Iedere maand geven we een overzicht van enkele projecten waar je nu in kan investeren, en waarmee je wellicht in de toekomst in de klas mee aan het werk kunt – een mooie aanvulling voor MakerEd.

Hieronder 4 projecten die actief zijn in de maand september 2015.

1. Space VR: Step into Space


Check Kickstarter

2016 wordt het jaar van de Virtual Reality. Facebook is al aan het investeren, grote bedrijven als Sony en HTC hebben al producten klaar of bijna klaar en zelfs Youtube is al voorbereid op 360 graden video. De makers van SpaceVR denken al meteen een stap verder: Virtual Reality in de ruimte! Ze vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te zien en te ‘voelen’ hoe het in de ruimte is. Hiervoor willen ze een 360 graden camera de ruimte in sturen, waardoor iedereen vervolgens de beelden kan zien. Kosten? Zo’n 100.000 dollar. Met nog 17 dagen te gaan hebben ze al ongeveer de helft binnen via Kickstarter.

2. 7Bot: een robotarm van 350 dollar


Check Kickstarter

Robots zijn gaaf, en een robot arm zou eigenlijk gewoon op school gebruikt moeten kunnen worden. Waarom? Waarom niet! Een probleem… de meeste robotarmen zijn nogal duur. De 7Bot is hier de oplossing voor: voor 350 dollar heb je een eigen robot arm van Kickstarter. En niet zomaar een, de makers hebben namelijk bedacht dat het een zelflerende robotarm moet zijn. Hierdoor kun je de arm (bijna) onbeperkte functies ‘aanleren’, waarbij de arm steeds slimmer wordt. Interessant om te zien waar dit naar toe gaat!

3. GoBox: elke maand een missie


Check Kickstarter

We hebben hier al regelmatig verschillende ‘robot-bouwpakketten’ geplaatst van Kickstarter, en ook GoBox is een interessant initiatief. GoBox levert een aantal standaard onderdelen, en vervolgens krijg je elke maand een nieuwe aanvulling met een missie. Hierdoor leer je stap voor stap verschillende sensoren te gebruiken en steeds beter te programmeren.

 

4. The Beast


Check Kickstarter

Nog op zoek naar een 3D printer? Of wil je gewoon heel groot en veel printen? Dan is er nu ‘The Beast’ op Kickstarter, een printer ter grootte van een kind. Zo omschrijven de makers het in ieder geval! Het is een redelijk normale 3D printer, met als extra’s de maat én 4 printkoppen. Hierdoor kun je dus ook kleine dingen printen, maar dan 4 tegelijk.

Michiel Lucassen

Docent, onderwijsontwerper & maker. Altijd veel ideeën, en op zoek naar de verbinding tussen leren, creativiteit en technologie. Onderwijs kan altijd beter, maar mag ook zeker leuker! Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!