Vernieuwenderwijs
kickstarter makered

Kickstarter: 4 projecten die je in de klas kunt gebruiken (juni)

Op Kickstarter kan iedereen geld inzamelen om zijn/haar project te realiseren. Hier zijn al een aantal mooie producten uitgekomen, die goed bruikbaar zijn in de klas. Een voorbeeld? Wat dacht je van de 3Doodler, een pen waarmee je in 3D kunt schrijven. Iedere maand geven we een overzicht van enkele projecten waar je nu in kan investeren, en waarmee je wellicht in de toekomst in de klas mee aan het werk kunt – een mooie aanvulling voor MakerEd.

Hieronder 4 projecten die actief zijn in de maand juni.

1. CHIP – Nine Dollar Computer


Check Kickstarter

Een mini-computer met een 1GhZ processor, 512MB RAM, 4GiG opslag, WiFi en Bluetooth voor $9. Middels AVG, HDMI of een andere aansluiting is CHIP te verbinden aan een scherm om vervolgens via bluetooth applicaties aan te sturen. Daarnaast is er de PocketCHIP, wat het mogelijk maakt je CHIP te transformeren in een game-boy-achtig apparaat met scherm, toetsenbord en batterij. CHIP leent zich volgens on uitstekend om leerlingen te laten zien hoe weinig nodig is c.q. hoe simpel een computer kan zijn. Leerlingen kunnen volgens middels apps of zelf geprogrammeerde applicaties veel experimenteren. Een mooi apparaat voor de het nieuwe vmbo profiel Media, Vormgeving en ICT of MakerEd in het algemeen. Wees er snel bij als je een van de eerste kopers wilt zijn: het project loopt tot zaterdagmiddag 6 juni!

2. Educational Robot Kit


Check Kickstarter

Een robot-bouwpakket waarmee je leerlingen kunt leren om verschillende soorten robots in elkaar te zetten én te programmeren. Het heeft iets weg van FIRST® LEGO® League, alleen dan met een meer technische inslag. Met het bouwpakket kun je 12 verschillende soorten robots bouwen en vervolgens programmeren om een lijn te volgen, een botsing te vermijden of te voetballen. Volgens de makers van de Robotkit is het pakket gebouwd met laagdrempeligheid in het achterhoofd. Als je er snel bij bent kun je een bouwpakket krijgen voor $99.

3. UDOO NEO


Check Kickstarter

Wireless, Credit-Card sized, Android + Linux + Arduino™, Embedded Sensors, starting from $49. – Dat is de UDOO NEO in een notendop omschreven. Zoals de makers in hun promo-filmpje laten zien hebben zij een mini-computer ontworpen die diverse populaire technische dingen, zoals de Rasberry Pi, Bluetooth 4.0 en de Arduino. samenbrengt. Deze kun je vervolgens gebruiken voor… héél veel dingen:

0396932176217799c7d3c26019a57c4a_original

Kortom: een leuk, goedkoop apparaat die dus veel toepassingen kan hebben oftewel waar leerlingen veel mee kunnen leren.

4. Makey Makey GO


Check Kickstarter

Makey Makey is langzamerhand een bekend begrip aan het worden, zeker bij de MakerEd beweging. Simpel omschreven gaat het om verschillende soorten bouwsteentjes die je met elkaar – of met dingen als een banaan – kunt verbinden om dingen te laten draaien, bewegen, geluid te laten maken etc. etc. Sinds vandaag hebben de makers een nieuw onderdeel op Kickstarter staan, de Makey Makey GO. Het betreft een soort van USB stick met diverse aansluitingen; ‘The main thing is that Makey Makey GO turns the world into a giant construction kit‘. Op de Kickstarter pagina vind je diverse toepassingen. Een leuke toevoeging aan Makey Makey, die wat ons betreft geen onderbouwing behoeft voor het onderwijs; onze leerlingen zijn regelmatig actief aan het leren met behulp van de kit bij ons op school!

Wessel Peeters

Wessel Peeters

Onderwijskundige HAN University of Applied Sciences. Daarvoor 9 jaar docent Maatschappijkunde Vmbo en Havo. Praat graag over en is graag bezig met: didactiek, curriculumontwerp, toetsing, leren leren en veranderkunde. Actieve ontwikkelaar, onderzoeker en spreker. Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!