Vernieuwenderwijs
kickstarter makered

Kickstarter: 4 projecten die je in de klas kunt gebruiken (Januari)

Op Kickstarter kan iedereen geld inzamelen om zijn/haar project te realiseren. Hier zijn al een aantal mooie producten uitgekomen, die goed bruikbaar zijn in de klas. Een voorbeeld? Wat dacht je van de 3Doodler, een pen waarmee je in 3D kunt schrijven. Iedere maand geven we een overzicht van enkele projecten waar je nu in kan investeren, en waarmee je wellicht in de toekomst in de klas mee aan het werk kunt – een mooie aanvulling voor MakerEd.

Hieronder 4 projecten die actief zijn in Januari 2016.

1. µPeek – The Professional Microscope That Fits in your Wallet


Check Kickstarter

We houden bij Vernieuwenderwijs van dit soort ‘kleine’ innovaties: dingen die ooit ingewikkeld waren teruggebracht tot iets wat bruikbaar is voor iedereen. Zo is het ook bij de uPeek, een microscoop die in je portemonnee past. Door de microscoop te verbinden met je telefoon en hier de camera van te gebruiken heb je ineens een echte microscoop in je handen, zonder al het gedoe met breekbare lenzen of opslagruimte. Perfect voor in de klas dus! Te koop vanaf Juni 2016.

2. Fleye: Your Personal Flying Robot


Check Kickstarter

Drones zijn interessant, maar ook gevaarlijk. De kleine propellers kunnen als gehaktmolens werken, en dan wil je niet dat ze tegen je aanvliegen! En wat als de batterij op is? Waarom kan deze niet vervangen worden? De makers van de Fleye zagen deze en meerdere problemen, en hebben een compleet nieuwe drone bedacht. Hij ziet er inderdaad meer uit als een voetbal, maar bezit veel verschillende interessante functies. Zo kan de Fleye door de goede processor autonoom vliegen, en is het mogelijk de drone te programmeren. Verwacht wordt de Fleye in september 2016.

3. Pina A64: Een 64-bits PC voor 15 dollar


Check Kickstarter

Aan ‘single-board’ computers geen gebrek op Kickstarter. De welbekende Raspberry Pi heeft wat dat betreft echt een revolutie te weeg gebracht… En soms zijn er mooie projecten die een goede opvolger zouden kunnen zijn. Zoals de Pine A64, een goedkope mini computer met overtuigende kwaliteiten: 64-bit processor, alle belangrijke uitgangen, en klein. Ideaal voor projecten die nét iets meer vragen dan een raspberry! Leverbaar vanaf februari 2016

4. Evo-One, een ‘desktop CNC Mill’


Check Kickstarter

Naast 3D printen en lasersnijden is er ook een andere techniek steeds toegankelijker: CNC’en. Door een soort boor met 3 assen kunnen je digitale ontwerpen gesneden en geschaafd worden uit materiaal zoals hout of metaal. Deze techniek begint steeds preciezer te worden, en vooral steeds beter bruikbaar voor op het bureau. De Evo-One ziet er daarnaast ook nog eens prachtig uit, en is leverbaar vanaf juni 2016.

Michiel Lucassen

Docent, onderwijsontwerper & maker. Altijd veel ideeën, en op zoek naar de verbinding tussen leren, creativiteit en technologie. Onderwijs kan altijd beter, maar mag ook zeker leuker! Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!