Vernieuwenderwijs
kickstarter makered

Kickstarter: 4 projecten die je in de klas kunt gebruiken (April)

Op Kickstarter kan iedereen geld inzamelen om zijn/haar project te realiseren. Hier zijn al een aantal mooie producten uitgekomen, die goed bruikbaar zijn in de klas. Een voorbeeld? Wat dacht je van de 3Doodler, een pen waarmee je in 3D kunt schrijven. Iedere maand geven we een overzicht van enkele projecten waar je nu in kan investeren, en waarmee je wellicht in de toekomst in de klas mee aan het werk kunt.

Hieronder 4 projecten die actief zijn in de maand April.

1. The Bright Orange Box


Check Kickstarter

De Bright Orange Box een een slimme beamer die speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld. Naast de mogelijkheid om beelden vanaf bijvoorbeeld een laptop te beamen, beschikt de Box ook over enkele andere opties die het meer maken dan een standaard beamer. Zo is de Orange Box uitgerust met ingebouwde mini-computer met touch-screen (Android 5.0), waardoor een extra device niet nodig is. Daarnaast beschikt het apparaat over een accu die 2+ uur mee gaat, een WiFi en  3G verbinding, de mogelijkheid om diverse soorten media zoals muziek, films en PDF’s af te spelen en de mogelijkheid om opnames te maken. Volgens ons bied het apparaat van nuttige en leuke mogelijkheden voor in de les. Interessant om in de gaten te houden!

2. Codebug


Check Kickstarter

Codebug is een klein draagbaar apparaatje waarmee je in enkele stappen kunt leren coderen. Hoe werkt het? Je gaat naar de website van Codebug, plugt je Bug middels USB in je computer en kunt direct aan de slag.Je zet middels drag-en-drop zet je codes in elkaar, die vervolgens zichtbaar worden middels de Bug. Een mooie lage instap voor leerlingen om op een speelse manier te leren coderen, met hun persoonlijke apparaat voor slechts £12,- per stuk.

3. Stepcraft 2


Check Kickstarter

Stepcraft 2 is een lasersnijder, 3D printer, frezer etc. samengevoegd in een apparaat, dat kan worden aangestuurd vanuit een computer. Middels het wisselen van de kop kun je het apparaat verschillende taken late uitvoeren. Een zeer handig all-around apparaat voor lessen waar je aan de slag gaat met MakerEd.

4. mDrawBot: 4-in-1 Drawing Robot


Check Kickstarter

De mDrawbot is een robot kit die tot 4 verschillende soorten teken-robots gemaakt kan worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Makeblock onderdelen. Iedere robot is bedoeld voor een ander type tekening; van tekenen van een flap-over tot het beschilderen een ei, de mogelijkheden zijn zeer divers. Middels de robots kan een mooie samenwerking tussen bijvoorbeeld Kunstvakken of tekenen en MakerEd ontstaan.

Tot zover dit overzicht. Uiteraard zijn er nog tal van projecten die interessant kunnen zijn voor het onderwijs. Waar wil jij mee aan de slag?

Wessel Peeters

Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs en onderwijskundige bij Buurtcollege Agora Maas en Peel. Daarvoor enkele jaren onderwijskundige in het HBO en negen jaar docent Maatschappijleer en Geschiedenis op het Vmbo en Havo. Praat graag over en is graag bezig met: didactiek, curriculumontwerp, toetsing, leren leren en veranderkunde. Actieve ontwikkelaar, onderzoeker en spreker.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!