Vernieuwenderwijs

Het stille meisje, respons-inhibitie anders bekeken

Respons-inhibitie is een van de executieve functies. Deze vaardigheden bepalen voor een groot deel hoe de leerling de school doorloopt. Met goed ontwikkelde executieve functies heeft de leerling de meeste kans...

Gamification

Bij het begrip ‘gamification’ kan al snel worden gedacht aan het ‘spelen van games’. Gamification is echter meer dan dat: het gaat om het gebruiken van de elementen uit die spellen om leerlingen te motiveren, feedback te geven en zo inzicht te geven in hun eigen leerproces, waardoor het ook goed kan helpen bij formatief evalueren. Het is een leuke didactische aanpak die een erg positief effect kan hebben op het leerrendement, mits je het goed inzet. Zoals we in onze artikelen laten zien kan dit digitaal, analoog of een combinatie daarvan.

Workshop, lezing of advies

Op welke manier kun je als docent effectief aan de slag met gamification? Aan de hand van verschillende voorbeelden uit onze eigen praktijk, waaronder badges, een skill tree en het gebruik van levels laten we zien hoe je gamification succesvol kan inzetten in je lessen om leerlingen te stimuleren en ondersteunen. Daarbij besteden we ook altijd aandacht aan de daarbij horende theoretische achtergrond, waaronder het MDA-raamwerk. We kijken daarnaast ook goed naar wat werkt én wat niet werkt.

 

Meer informatie Neem contact op

Leestips

✉️ Net als meer dan 2500 anderen wekelijks een nieuwsbrief ontvangen, met onze nieuwste artikelen
én interessante linkjes? Vul hier je gegevens in:
Je hebt je succesvol geabonneerd!