Vernieuwenderwijs

💾 Downloads

Op deze pagina vind je een verzameling van diverse bestanden die in verschillende artikelen op onze website worden aangeboden. Deze kun je gratis download. We raden het wel aan om bij ieder bestand het bijbehorende artikel te lezen, zodat je weet hoe je het op de beste manier kan gebruiken. Heb je ergens vragen over? Neem dan gerust met ons contact op via onze contactpagina.

IMI (Nederlands) + literatuur

Een vragenlijst waarmee je kan meten in hoeverre je een activiteit voldeed aan de basisbehoeften (verbondenheid, autonomie en competentie). De download bevat de Nederlandse versie van de vragenlijst, een bestand om de score te berekenen en relevante literatuur rondom motivatie.

43 manieren om leren zichtbaar te maken

Leren zichtbaar maken, hoe doe je dat? In de loop der tijd hebben we verschillende manieren verzameld en hier ook over geschreven. In deze poster zie je 43 verschillende ideeën die je kunt gebruiken om leerlingen hun leren zichtbaar te laten maken.

SRQ-A (Nederlands) + literatuur

Een vragenlijst waarmee je kan meten in hoeverre je leerlingen intrinsiek of extrinsiek zijn gemotiveerd. De download bevat de Nederlandse versie van de vragenlijst, een bestand om de score te berekenen en relevante literatuur rondom motivatie.

LOB Inspiratiekaarten

Om te werken aan de loopbaancompetenties hebben we 20 inspiratiekaarten gemaakt: 4 kaarten per competentie. Op iedere inspiratiekaart staat aangegeven aan welke competentie je werkt, wat de opdracht inhoudt en hoe je deze stap-voor-stap kunt uitvoeren. Kaarten kunnen vaak voor meerdere competenties worden gebruikt.

LOB Vragenlijst

Om inzicht te krijgen in de loopbaancompetenties van studenten heeft Prof. Dr. Marinka Kuijpers een vragenlijst opgesteld. Aan de hand van 28 stellingen, waarbij leerlingen aan de hand van een 4-punts likert schaal antwoord op geven, scoren leerlingen punten bij de 5 loopbaancompetenties.