Vernieuwenderwijs

💾 Downloads

Op deze pagina vind je een verzameling van diverse downloads die in verschillende artikelen op onze website worden aangeboden. Deze kun je gratis downloaden. We raden het wel aan om bij ieder bestand het bijbehorende artikel te lezen, zodat je weet hoe je het op de beste manier kan gebruiken. Heb je ergens vragen over? Neem dan gerust met ons contact op via onze contactpagina.

10 tips om te leren (poster)

We weten de laatste jaren steeds meer over het brein en leren. Deze kennis is handig om te hebben en te delen met je leerlingen: op die manier kun je hen leren te leren. Om daarbij te helpen vind je in dit artikel een poster met 10 leertips die goed aansluiten bij de praktijk en dus voor leerlingen makkelijk zijn toe te passen.

43 manieren om leren zichtbaar te maken

Leren zichtbaar maken, hoe doe je dat? In de loop der tijd hebben we verschillende manieren verzameld en hier ook over geschreven. In deze poster zie je 43 verschillende ideeën die je kunt gebruiken om leerlingen hun leren zichtbaar te laten maken. Een inspiratie voor docenten én leerlingen.

Rubric voor Rubrics

Twee soorten rubrics waarmee je de kwaliteit en inzet van rubrics kan evalueren. Beide rubrics zijn afkomstig uit de literatuur en vertaald naar het Nederlands. De ene rubric is wat kleiner en geschikt voor een snelle blik. De ander is uitgebreid en daarmee geschikt voor een grondige analyse.

IMI (Nederlands) + literatuur

Een vragenlijst waarmee je kan meten in hoeverre je een activiteit voldeed aan de basisbehoeften. De download bevat de Nederlandse versie van de vragenlijst, een bestand om de score te berekenen en relevante literatuur rondom motivatie.

SRQ-A (Nederlands) + literatuur

Een vragenlijst waarmee je kan meten in hoeverre je leerlingen intrinsiek of extrinsiek zijn gemotiveerd. De download bevat de Nederlandse versie van de vragenlijst, een bestand om de score te berekenen en relevante literatuur rondom motivatie.

LOB Inspiratiekaarten

Om te werken aan de loopbaancompetenties hebben we 20 inspiratiekaarten gemaakt: 4 kaarten per competentie. Op iedere inspiratiekaart staat aangegeven aan welke competentie je werkt, wat de opdracht inhoudt en hoe je deze stap-voor-stap kunt uitvoeren. Kaarten kunnen vaak voor meerdere competenties worden gebruikt.

LOB Vragenlijst

Om inzicht te krijgen in de loopbaancompetenties van studenten heeft Prof. Dr. Marinka Kuijpers een vragenlijst opgesteld. Aan de hand van 28 stellingen, waarbij leerlingen aan de hand van een 4-punts likert schaal antwoord op geven, scoren leerlingen punten bij de 5 loopbaancompetenties.

✉️ Net als meer dan 2500 anderen wekelijks een nieuwsbrief ontvangen, met onze nieuwste artikelen
én interessante linkjes? Vul hier je gegevens in:
Je hebt je succesvol geabonneerd!