Vernieuwenderwijs

Curriculumontwerp

Ontwikkelingen zoals formatief handelen, het eigenaarschap van leerlingen en leerstrategieën vragen om nieuwe blik op het plan van het leren, oftewel het curriculum (Taba, 1962). Belangrijk hierbij zijn onder andere heldere leerdoelen, nieuwe vormen van het leren zichtbaar maken en andere vormen van evalueren.

Onze diensten

Op welke manier kun je leerdoelen onderdeel maken van de lessen? Welke nieuwe werkvormen kun je inzetten om het leerproces te bevorderen? Hoe kunt je het leren op een andere manier zichtbaar maken? En hoe zorg je dat dit samen één geheel vormt (constructieve harmonie)? Met onze ervaring, kennis en expertise helpen we hier graag bij. Dit doen we aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en onze eigen praktijkervaring. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld:

• Ondersteunen bij het (her)ontwerpen van het curriculum

• Kennis bieden over een krachtig en samenhangend curriculum

• Inzichten geven in verschillende manieren van ontwerp

Boekentips

Verrijk je onderwijs

10 mindframes om leren zichtbaar te maken

Why Knowledge Matters

Curriculumontwerp in een notendop

Toolbox Curriculumontwerp

Op onze website Curriculumontwerp.nl vind je onze gratis toolbox voor Curriculumontwerp, met daarin handige artikelen, downloads en opdrachten om met het team mee aan de slag te gaan. Daarnaast vind je er ook informatie over alle diensten en producten die we hebben rondom Curriculumontwerp.