Vernieuwenderwijs

Blockchain in onderwijs – Wat is het?

Dit is het eerste deel van de serie “Blockchain in onderwijs”. In de komende posts gaan we in op wat de blockchain is, hoe de blockchain werkt en waarvoor we de blockchain in kunnen zetten in het onderwijs.

In deze video gaan we in op wat de blockchain is.

Blockchain in onderwijs

BlockChainDe afgelopen weken is blockchain vaak in het nieuws geweest. In de Hype Cycle van het onderwijs 2017 wordt de Blockchain in Education genoemd als een trend die on the rise is.
De blockchain is een nieuwe manier van informatie opslaan waarbij de blockchain de informatie kan verifiëren zonder een centrale organisatie. Doordat informatie als een geschakelde keten gedistribueerd opgeslagen wordt, is deze informatie haast onmogelijk te manipuleren of vervalsen. Dit geeft allerlei nieuwe mogelijkheden die we ons nog niet allemaal kunnen voorstellen.

Blockchain in Education Event

BCinEd2017
5 september 2017 vindt de conferentie Blockchain-in-Education plaats. Deze conferentie zal inzicht geven over onderwijs in de hyperconnected toekomst, nieuwe gedistribueerde leeromgevingen en beter betrouwbare en beveiligde leerlingdata.
Schrijf gratis in.

Werking en toepassingen

In deel 2 en deel 3 zal dieper in gegaan worden op de techniek achter de blockchain en de mogelijke toepassingen voor het onderwijs.

 

Heb je ook een bijzondere ervaring of interessant idee, bijvoorbeeld een lesopzet, onderzoek, boek of tool, of wil je graag een opiniestuk plaatsen? Maak dan hier je eigen account aan, waarmee je zelf artikelen kan plaatsen en beheren!

Avatar

Rob van Bakel

Leraar Natuurkunde - VMBO TL. Master Leren & Innoveren. Ik werk met Flipped Classroom en heb onderzoek gedaan naar het geven van peerfeedback en onderzoek naar brede talentontwikkeling.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!