Vernieuwenderwijs

4 Boeken voor de zomervakantie (2019)

De zomervakantie is aangebroken! Na een drukke periode is het tijd om uit te rusten… en dus ook een goed moment om een boek te lezen. Welk boek is nu interessant om te lezen deze zomervakantie? Hier 4 boeken die zeker de moeite waard zijn!

Rosenshine’s principles in action

Barak Rosenshine heeft vanuit onderzoek 10 principes opgesteld waarmee je goed onderwijs kunt vormgeven. Helder en concreet, maar hoe pas je dit nu toe in de les? Tom Sherrington schreef hier het praktische boekje ‘Rosenshine’s principles in action’ voor, waarbij er een duidelijke link gelegd wordt tussen het onderzoek en de praktijk in de klas. Het boek is daarbij niet zo dat het allemaal nieuw is. Sterker: het sluit goed aan op wat je als docent vaak al weet, maar verdiept en verbreed daarbij wel je vaardigheden voor de klas. Handig en praktisch dus!

Meer info & Bestellen

 

Dual Coding with teachers

‘Dual coding’, het gebruiken van verschillende manieren om lesstof over te brengen, is een van de meest effectieve manieren om iets nieuws te leren. In dit mooie visuele boek wordt er in gegaan op hoe dit werkt en vooral hoe je dit in de klas toepast. Praktisch, handzaam en goed toepasbaar.

Meer info & Bestellen

 

Brein in de groei

Het is eigenlijk niet echt een boek, maar wel een goede verzameling aan artikelen die gratis te downloaden is. Ontwikkelingspsychologen, (kinder)neuropyschologen, psychofysiologen, (kinder)psychiaters en andere hersen- en gedragswetenschappers bespreken vanuit hun vakgebied de laatste stand van zaken over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen vanaf de geboorte tot volwassenwording, en hoe dat invloed heeft op hun gedrag. Erg interessant dus om ‘de leerling’ zo goed mogelijk te begrijpen!

Meer info & Bestellen

Grip: het geheim van slim werken

In het onderwijs zijn er ontzettend veel dingen die je moet organiseren voor en om je lessen heen. Maar hoe doe je dit nu handig? Rick Pastoor schreef een interessant en praktisch boek over hoe je nu slimmer kunt werken. Hoewel het niet voor het onderwijs geschreven is past het goed bij alles wat er op je af komt als docent. Het is een mooie verzameling aan allerlei tips die leiden tot een goede manier van slimmer werken. Wil je volgend jaar meer rust en toch beter werk verrichten? Dan is dit echt een goed boek.

 

Meer info & Bestellen

 

Op zoek naar meer leestips? Bekijk dan eens onze boekenplank, waar we alle boeken rondom onderwijs hebben geplaatst die volgens ons zeker de moeite waard zijn om te lezen: https://www.vernieuwenderwijs.nl/onderwijsboeken/.

Met deze vier boeken heb je in de zomervakantie ieder geval genoeg te doen. Zelf nog tips? Wat lees jij in de vakantie? Laat het weten via twitter, Facebook of een reactie hieronder.

Avatar

Michiel Lucassen

Docent, onderwijsontwerper & maker. Altijd veel ideeën, en op zoek naar de verbinding tussen leren, creativiteit en technologie. Onderwijs kan altijd beter, maar mag ook zeker leuker! Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!