Vernieuwenderwijs

3 inspirerende video’s voor docenten

Youtube staat vol van interessante filmpjes, en soms zit er dan net zo’n video bij waardoor je geraakt en geïnspireerd wordt. Hieronder 3 verschillende video’s, die elk op hun eigen wijze jou als docent kunnen inspireren.

Sir Ken Robinson – Changing Education Paradigms

Misschien wel hét bekendste onderwijsfilmpje van de afgelopen jaren. Sir Ken Robinson, onder andere schrijver van ‘Het Element‘ legt in onderstaande video in ongeveer 12 minuten uit waarom het onderwijs moet veranderen door docenten. Hij gaat hier in sneltreinvaart door de geschiedenis heen, waarbij we volgens hem zijn blijven hangen in een systeem uit de industriële revolutie. Eens of niet, het zet in ieder geval aan tot denken!

 

Logan LaPlante – Hackschooling Makes Me Happy

Onderwijs gaat natuurlijk over jongeren, dus het is logisch dat ook zij aan het woord horen te komen! Hieronder legt Logan uit op welke manier Hackschooling het onderwijs beter kan maken. Mooie idealen komen naar boven, maar het gaat ook heel erg over onderwijs van nu. Namelijk: Hoe verbinden we alles wat er nu te gebruiken is (zowel analoog als digitaal) en hoe vormen we het curriculum op zo’n manier dat het ook in de toekomst nuttig is… Inspirerend dus!

 

Khan Academy – You Can Learn Anything

De Khan Acadamy is een mooi voorbeeld van een klein initiatief dat inmiddels is uitgegroeid tot een grote organisatie. Het idee was simpel: In 2004 wilde Salman Khan aan zijn nichtje een aantal wiskundige problemen uitleggen. Nadat de rest van de familie dit ook interessant vond besloot hij de video’s op youtube te zetten. Fast forward naar 2015 en de Khan Acadamy is een groot succes: video’s, opdrachten, spelletjes en toetsen om in jouw eigen tempo te leren wat jij wil leren. De video’s worden gemaakt door experts en docenten en zijn vervolgens door iedereen te volgen. Hoe zou een school eruitzien die gebruik maakt van deze filmpjes?

 

 

Michiel Lucassen

Docent, onderwijsontwerper & maker. Altijd veel ideeën, en op zoek naar de verbinding tussen leren, creativiteit en technologie. Onderwijs kan altijd beter, maar mag ook zeker leuker! Mede-oprichter van Vernieuwenderwijs.

Reageer

Geef een reactie

💡 Onze diensten

Wil je hiermee aan de slag en kun je hulp gebruiken? Als docenten en onderwijskundigen helpen we graag. Bekijk hier ons aanbod:

Ga naar →

Blijf op de hoogte!

Elke week dit soort artikelen & interessante linkjes ontvangen in onze nieuwsbrief?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!