Vernieuwenderwijs

De ‘rubric van een’: meer ruimte voor feedback bij beoordelen

Beoordelen is een van de lastigere dingen als docent, en daarom zijn er verschillende manieren om je hierbij te helpen. Toetsen en beoordelingsformulieren zijn al snel gericht op een cijfer, en voor formatieve...

💻 Digitale Didactiek

Digitale didactiek is het inzetten van apps en tools om het leren te bevorderen. Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel digitale leermiddelen, het is een ware digitale jungle. Veel van deze digitale leermiddelen kunnen goed helpen bij het leerproces van leerlingen, mits je deze doordacht in zet. In de artikelen die we hierover schrijven proberen dan ook altijd te belichten wat de voor en nadelen zijn en op welke manier je het als hulpmiddel kan inzetten.

👐 Workshop, lezing of advies

Welke tools kunnen je dan goed gebruiken om het leerproces van de leerlingen te ondersteunen? We bieden verschillende workshops en inspiratiesessies waarbij we, afhankelijk van de wensen, uitgebreid, stap voor stap ingaan op één tool of juist meerdere tools voorbij laten komen. Daarbij laten we zowel de voor- als nadelen zien: geen enkele tool is perfect en werkt in iedere situatie. Het uitgangspunt is dat je als docent iets maakt wat je meteen de volgende dag kan inzetten.

Meer informatie Neem contact op

📱 Tooltips