Vernieuwenderwijs

👐 Diensten

We bieden verschillende soorten diensten aan om te ondersteunen bij onderwijsinnovatie. Zo bieden we lezingen, workshops, inspiratiesessies en geven we advies bij innovatietrajecten. Daarnaast verzorgen we onze diensten ook bij andere soorten organisaties en bij bedrijven die meer willen weten over onderwijsgerelateerde thema’s of er mee aan de slag willen.

Hieronder vind je meer informatie over de soort diensten die we aanbieden en welke uitgangspunten we daarbij hanteren.

📇 Onderwerpen

We houden ons bezig met verschillende onderwerpen, die soms ook veel met elkaar te maken hebben. Daarbij gaat het soms om brede thema’s, waarbij we ook dieper op een onderdeel daarvan kunnen inzoomen. Meer informatie over onze onderwerpen kun je vinden onderwerp pagina.

Bekijk onze onderwerpen →

Uitgangspunten

Practice what you preach

Binnen al ons aanbod proberen we zelf het goede voorbeeld te geven: we koppelen verhalen dan ook aan onze eigen praktijk.

Onderzoek als basis

We handelen graag vanuit kennis, niet vanuit een hype. We onderbouwen onze diensten dan ook vanuit onderzoek.

Denken in mogelijkheden

We denken in kansen en mogelijkheden: we denken actief mee wat kan werken en hoe dat er dat bereikt kan worden.

Morgen direct toepasbaar

We streven ernaar dat je alles wat je leert en maakt, de volgende dag meteen in de praktijk kan gebruiken.

ICT verbinden aan didactiek (en vakinhoud)

Niet ‘technologie om de technologie’, maar didactiek (en vakinhoud) als startpunt.

Laagdrempelig met diepgang

We werken laagdrempelig, maar kunnen afhankelijk van de wensen ook voor diepgang zorgen.

Workshops en inspiratiesessies

We geven workshops en inspiratiesessies aan zowel grote als kleine groepen. Deze zijn zo ingericht dat je het als docent meteen de volgende dag kan toepassen in je eigen les. Dat doen we door theoretische kennis te combineren met onze eigen ervaring als docent en deze te verbinden aan de plaatselijke praktijk: we geven nieuwe inzichten en denken actief met docenten mee hoe zij die inzichten kunnen toepassen in hun eigen les. Op die manier blijf het niet hangen bij een idee maar hebben zowel de docenten en dus ook de leerlingen er meteen wat aan.

cof
Lezing-leerling2020-1024x576

Korte en lange lezingen

We geven korte en lange lezingen op zowel grote conferenties als kleinschalige bijeenkomsten. Dit kan zijn als leuke inspirerende kick-off of als inhoudelijke aanvulling bij een leerzame dag. In onze lezingen geven we nieuwe theoretische kennis, voorbeelden van andere scholen en maken we daarbij meteen de koppeling met de dagelijkse praktijk. Op die manier geven onze lezingen nieuwe inzichten én leer je meteen wat je mee kan in je onderwijs óf daarbuiten.

Onderwijsadvies en innovatietrajecten

Echte verandering in een school gebeurt niet vanzelf. Een workshop of lezing kan zorgen voor een aantal nieuwe gedachtes, maar een echte verandering is een heel proces. Daarover geven we advies en/of zetten we een traject op. Samen met jou – onze opdrachtgever – kijken we wat de wensen zijn, hoe het team graag werkt en op welke manier we tot een goed resultaat kunnen komen. We hebben daarbij een eigen manier van werken: hands-on, diep op de inhoud en vooral praktisch in de uitvoering.

dylan-gillis-533818-unsplash-600x250

Geïnteresseerd in een actieve workshop, afwisselende inspiratiesessie, inspirerende lezing, advies op maat of ondersteuning bij een innovatietraject? Of heb je een hele andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op! We kijken graag samen wat mogelijk is.

Neem contact op →